Salı, Mayıs 01, 2007

tsunami


Gecen hafta Sri Lanka`nin Galle kentinde yasli bir antikaci dukkani tezgahtarindan, Bay Hamit`ten tsunami gununu dinledim.
Tsunami sabahi Bay Hamit dukkanin on kapisini acmis, arkadaki kapiyi acmaya giderken buyuk bir gurultu ve kadinlarin feryatlarini duymus. Arka kapiyi acinca karsidaki sokaga buyuk bir su kitlesinin girdigini gormus. Su sokagin sonundaki duvara carpip dukkana dogru donunce Hamit bey iceri kacmis, su hizla dukkana dolmus. Bel seviyesine kadar yukselmis , sonra bir iki dakika icinde durulmus. Butun antikalar berbat olmus ama can veren olmamis, cunku Galle kentinin cevresini saran sur duvarlari suyun onunu bir miktar kesmis.

Ancak sehir merkezindeki Food city`nin icine kacan 30 kisi sularin surukledigi bir otobusun girisi kapatmasi uzerine iceride can vermis.

Hamit bey `Daha once tsunami diye birsey duymadigimizdan ust katlara dogru kacmayi akillarina getirmemisler, hepsi zemin katin dibine kacmis, iclerinden kurtulan olmadi` dedi.


2 yorum:

cenkunal dedi ki...

Yazılarınızı ilgiyle okuyorum.
AmA ne ilaç yazdığınızı belirtmemişsiniz bu kez.:-)
Şaka bir tarafa ama o hengame içerisinde nasıl alıyorsunuz bu bilgileri?

Adsız dedi ki...

Filipinler açıklarında tsunamiden yok olan adaya gittiğimi düşündükçe, soğuk terler döküyorum. Gerçi biz 2001 de oradaydık ama olsun... Tsunamiden çok korkuyorum..
egeden